Ovaj sajt koristi kolačiće Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama. Detaljnije.
PREHRAMBENA INDUSTRIJA
Fermentacioni procesi su veoma zastupljeni u prehrambenoj industriji. Pena koja se tom prilikom stvara predstavlja veliki problem. Silikonski antipenušavci su veoma efikasno sredstvo koje sprečava njihovo nastajanje. Istovremeno ne utiče na na sam proces proizvodnje.
U prehrambenoj industriji je najčešće korišćena kiselina. Primenjuje se kao sredstvo koje sprečava kvarenje namirnica, aditiv, tako što deluje kao antioksidant-sinergist. Koristi se u proizvodnji: pasterizovanog voća i povrća, smrznutog voća i povrća, voćnih sokova, voćnih sirupa, džemova, slatka, marmelade, pekmeza, mariniranog povrća i pečurki, bombonskim proizvodima, proizvodnji vina, proizvodnji životinjskih masti i proizvodnji ulja.