Silikonsko ulje | direktno od proizviđača | Industria.rs

Silikonsko ulje u različitim viskozitetima - pakovanje jedan kilogram;
Dostupno odmah Moguća isporuka
Šifra proizvoda
DM

Silikonsko ulje Siloksan DM

Cena od 1.350,00 din. 1.125,00 din.
Za veće količine kontaktirajte nas na :
063 431 800
info@industria.rs
* U cenu je uračunat PDV
+ -
  • Kod nas možete kupiti silikonsko ulje - SILOKSAN DM - u pakovanjima od 250 g, 500 g, 1 kg, do buradi od 50 kg, tj. sve do količina koje su vam potrebne - mi smo proizvođači;
  • Nudimo silikonsko ulje u viskozitetima od 100 do 60 000 jedinica;
  • Mi smo i proizvođači ovog proizvoda i nudimo odličan rabat za veće količine;

 

 

TDS_SILOKSAN DM_srpski

UPOTREBA SILIKONSKOG ULJA

Pre nego što krenemo na konkretne upotrebe silikonskog ulja, da se malo više zabavimo prednostima koje nam ono daje u odnosu na druga ulja koja možemo naći na tržištu:

1. Silikonsko ulje ima visoku postojanost u širokom opsegu temperatura;

2. Silikonsko ulje je hidrofobno i nekompatibilno sa ostalim jedinjenjima;

3. Silikonsko ulje poseduje netoksičnost i fiziološku neaktivnost;

4. Silikonsko ulje ima nizak napon para.

Kada se koristi silikonsko ulje?

Na društvenim mrežama, Facebook-u i Instagram-u, objavili smo edukativne sadržaje o tome gde je bolje koristiti silikonsko ulje umesto glicerinskog i parafinskog ulja. Naveli smo i u kojim situacijama nikako ne treba da štedite novac.

Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji fizičko-hemijskih osobina, silikonska ulja imaju svoju upotrebu u velikom broju različitih tehnoloških procesa i koriste se za proizvodnju različitih proizvoda:

Silikonsko ulje se koristi u proizvodnji hidrauličnih, kompresionih, kočionih i amortizujućih tečnosti

Ovde se koristi za komandne, regulacione i merne instrumente svih vrsta. S obzirom na zadržavanje svojih osobina na različitim temperaturama, često se koristi u industrijama koje rade na visokim temperaturama, kao što su metalurška i livačka industrija. 

Kočioni sistemi, na primer, mogu upotrebiti i druga ulja, ali tamo gde je potrebno da ta ulja budu otporna na toplotu i da budu otporna na vlagu, biće bolje koristiti silikonska. 

Kod kompresionih tečnosti, silikonsko ulje će biti zaduženo upravo za smanjenje trenja unutar samog kompresora. 

Silikonsko ulje se koristi u proizvodnji termalnih tečnosti za temperature od -50 do 200°C

Silikonsko ulje je izdržljivo u velikom opsegu temperatura i zato se koristi za grejne agregate, kupatila, termostate. Ova karakteristika ga zaista čini autentičnim u sektoru najrazličitijih ulja. 

Njegova svojstva su takva da ima nisku toplotnu provodljivost, pa dobro održava razliku u temperaturama između komponenti. Termički je stabilno - neće promeniti svojstva ako se izlaže i jako visokim temperaturama. 

Silikonsko ulje u proizvodnji sredstava za odvajanje i kliznih sredstava

U ovoj svrsi silikonsko ulje se koristi u preradi i obradi gume, plastike, elastomera, livačkih proizvoda, kod gasnog i elektrolučnog zavarivanja;

S obzirom na to da silikonsko ulje pomaže u smanjenju trenja u postupcima kao što su bušenje, glodanje ili tokarenje, predlažemo vam ga u slučajevima kada želite da smanjite trenje između metala i alata. 

Silikonsko ulje u elektrotehnici i elektronici

Silikonsko ulje služi u proizvodnji podmaznih tečnosti za plastične materijale, sintetička tekstilna vlakna, različitih sistema metal-plastika; Dakle, opet ovde možemo zahvaliti činjenici da će smanjiti trenje tamo gde je nemoguće to učiniti drugim, jeftinijim uljima - može olakšati postavljanje komponenata za ploče i samu montažu. 

Silikonsko ulje u slikarstvu

Silikonsko ulje se koristi u slikarstvu kako bi se stvorio mokri efekat. Tehnika u kojoj se ono koristi se zove ,,fluid painting". Savetujemo vam da u ovom slučaju probate naše ulje SILOKSAN DM 1000. 

Silikonsko ulje u kozmetici i medicini

U kozmetici i medicini silikonsko ulje se koristi kao aditiv za kozmetičke i dermatološke preparate zato što će stvoriti zaštitni sloj na koži koji onda neće dozvoliti da voda isparava dalje. U šamponima ćeslužiti za održavanje sjaja kose i za njeno omekšavanje. Svojim svojstvima će i šminku činiti postojanijom, pa se u tu predlaže: stvara glatke površine na koži i smanjuje vidljivost pora. 

Silikonsko ulje kao aditiv za boje i lakove

Ovde je slikonsko ulje svoju upotrebu našlo kao sredstvo protiv isplivavanja pigmenta, kratera i pomorandžine kore;

Silikonsko ulje kao aditiv u politurama i sredstvima za čišćenje

U ovom svojstvu se najviše koristi u automobilskoj kozmetici;

Silikonsko ulje za hidrofobiziranje stakla i keramike

U ovoj  nameni se koristi kod svetlećih cevi, viskonaponskih izolatora, medicinskih posuda, špriceva, hirurških instrumenata;

Silikonsko ulje kao sirovina

Silikonsko ulje je baza za proizvodnju naših proizvoda: silikonska emulzija, silikonski antipenušavac, silikonska pasta;

Specifikacija i osobine silikonskog ulja

Kvalitet silikonskog ulja je 99,5%.

Hemijski naziv silikonskog ulja:

Polidimetilsiloksan (CAS:63148-62-9)

Izgled silokonskog ulja:

Silikonsko ulje Siloksan DM je tečnog agregatnog stanja, bez boje i mirisa. S obzirom na to da ga proizvodimo u različitim viskozitetima, činjenica je da njegov izgled po pitanju gustine može varirati u zavisnosti od viskoziteta. 

Fizičko-hemijske karakteristike silikonskog ulja:

Kinetičke viskoznosti: od 100 mm2/s do 60.000 mm2/s. Tačka mržnjenja: -50 °C Temperatra razlaganja: >250 °C Tačka ključanja: >300 °C Tačka paljenja: 450 °C. S obzirom na ovu osobinu, ova ulja mogu ispunjavati svoju namenu bez promene svojih svojstava u jako širokom opsegu temperatura. 

Stabinost i reaktivnost silikonskog ulja:

Siloksan DM je stabilno sredstvo bez poznatih opasnih reakcija. Nekompatabilno je sa jakim oksidacionim sredstvima i na temperaturi preko 150 °C oslobađa minimalne količine formaldehida. Silikonsko ulje je i poznato po svojoj niskoj reaktivnosti zato što se sastoji od siloksana, koji su hemijski inertni i ne reaguju sa većinom hemikalija i to ih čini posebnim u odnosu na druga ulja koja ne poseduju tu inertnost. 

Zbog činjenice da je silikonsko ulje otporno na oksidaciju, njegov vek trajanja se bitno produžava u odnosu na druga ulja. 

 

Bezbednost u upotrebi silikonskog ulja i skladištenje silikonskog ulja

MSDS, Silikonsko ulje Siloksan DM

Uslovi skladištenja: Silikonsko ulje je najbolje skladištiti na sobnoj temperaturi ili na temperaturama koje su hladnije od sobne - idealan je raspon od 15 do 25ºC. Poželjno je, za očuvanje najboljeg kvaliteta, izbegavati velike varijacije u temperaturama. Što se sunčeve svetlosti tiče, najbolje bi bilo da ne bude previše izloženo ni njoj, jer pretereno izlaganje UV zračenju može da doprinese degradaciji ulja. 

Upotreba: silikonskim uljem nemojte jesti, piti ili pušiti. Kada se proizvod pravilno koristi, nisu potrebne posebne mere opreza.

Uticaj drugih materija: Čuvati silikonsko ulje odvojeno od nekompatibilnih proizvoda.

Preporučeni proizvodi