Glicerin

Glicerin - etiketa;
Dostupno odmah Moguća isporuka
Šifra proizvoda
GL

Glicerin

Cena od 730,00 din. 608,33 din.
Za veće količine kontaktirajte nas na :
063 431 800
info@industria.rs
* U cenu je uračunat PDV
+ -
  • Odličan apsorber vlage - ovlaživač.
  • Jednostavno poliolsko jedinjenje, slatkog, blago oporog ukusa i u tečnom stanju.
  • Najveću primenu ima u kozmetici.

Glicerin, specifikacija

Glicerin ili glicerol je viskozna, netoksična i nezapaljiva tečnost bez boje i mirisa slatkastog ukusa. Spada u grupu alkohola.

C3H8O3 ili CH2OH-CHOH-CH2OH

IUPAC naziv: propan-1,2,3-triol;

Drugi nazivi: glicerol, 1,2,3-trihidroksipropan;

Molekulska masa: 92,09 g/mol;

Gustina: 1,26 g/cm³;

Tačka topljenja: 17.8 °C;

Tačka ključanja: 290 °C;

Rastvorljivost: Meša se sa vodom, acetonom, etanolom, etil etrom, a nerastvoran je u petrol etru, hloroformu, karbon disulfidu, karbon tetrahloridu i benzenu. Rastvor glicerola u vodi, propilen glikolu i etanolu je stabilan, ali rastvor može da kristališe ukoliko se čuva na temperaturi nižoj od 20 °C (kristali se tope na temperaturama višim od 20 °C).

Viskozitet: 1.412 Pa·s;

CAS broj: 56-81-5

EC broj: E422

MDL broj: MFCD00004722

UPOTREBA (NAMENA)

Glicerin se koristi u sledećim industrijama, a više o njemu možete čitati i na našem blogu:

  • U farmaceutskoj industriji: S obzirom na to da hidrira, veliku primenu ima kao sastavni deo krema i losiona za kožu. Koristi se i za proizvodnju različitih preparata za tretiranje rana i opekotina, kao što su, na primer, hidrogel gaze za opekotine. Koristi se i u proizvodnji sirupa za kašalj, pastama za zube, sredstvima za ispiranje usta, losionima za brijanje, proizvodima za negu kose. Čini jedan od sastojaka čepića za bebe. Pored toga što ga možete koristiti kao sastojak kozmetičkih proizvoda, možete ga koristiti i kao proizvod koji ćete nanositi direktno na lice. Namenjen je suvoj, dehidriranoj i ispucaloj koži i veliki je njen prijatelj. Najbolji je saveznik u borbi protiv suve kože.

        Ono što on u toj situaciji radi jeste da prikuplja vlažnost iz okoline i dovodi je do vaše kože - ali ga nikako ne smete koristiti bez vode jer vam može isušiti kožu - dakle, prvo ga obavezno rastvorite u vodi ili nečemu drugome.

        Glicerin u glicerinskom sapunu je već čuven jer se koristi za osetljivu kožu sklonu iritacijama jer sprečava isušivanje kože i održava vlažnost.

  • U medicini: kako ima antimikrobne i antiviralne osobine, glicerin se koristi za tretiranje rana i opekotina.
  • U hemijskoj industriji: glicerin se koristi u proizvodnji antifriza, iako u ovom polju prednjači etilen glikol. Minimalna temperatura mržnjenja je −38 °C, što odgovara 70 % rastvoru glicerina u vodi.
  • U automobilskoji industriji: glicerin nije toksičan, i, i dalje je u širokoj upotrebi u automobilskoj industriji. Najviše se koristi za gume: za zaštitu od smrzavanja guma, proizvodnju gumenih i plastičnih delova, proizvodnju brava na motornim vozilima.
  • U prehrambenoj industriji: glicerin je označen E brojem 422, i to:                    u proizvodnji guma za žvakanje kao zamena za šećer;                          u pekarskoj industriji;                                                                        u konditorskoj industriji, gde čokoladicama daje nežan i blag ukus;                                                                                                              u proizvodnji gaziranih, bezalkohonih i raznih grickalica, daje slatkoću i mekoću;                                                                                            u proizvodnji testenina, gde smanjuje lepljivost.

 

KUĆNA UPOTREBA I ,,URADI SAM" RECEPTI

U kućnoj upotrebi se često koristi za pripremu različitih preparata za negu lica i tela. Doprinosi glatkoći, olakšava razmazivanje preparata i pomaže održavanju vlažnosti. Više o tome čitajte na na našem blogu.

Pored toga, koristi se i kao sredstvo za čišćenje prašine, nameštaja od kože, protiv teških mrlja i kao sredstvo koje pojačava sjaj podova. 

S obzirom na to da je naš glicerin biljnog porekla i netoksičan, možete ga koristiti za preparate koje biste sami pripremali. O tome na našem blogu, nadamo se - uskoro, ali evo za početak jednog saveta: Umesto balzama za usne, probajte, makar uveče, nanositi glicerin. Vaše usne će vam biti zahvalne! 

 

   

 

MSDS, glicerin

Glicerin je netoksična hemikalija i veoma velika oralna doza ili akutno izlaganje mogu da se tolerišu.

Ukoliko dođe u kontakt sa očima, potrebno je isprati oči velikom količinom vode. Ukoliko se simptomi zadrže, potražiti pomoć lekara.

Ukoliko dođe do udisanja, povređenog izneti na svež vazduh, a usta i nos isprati vodom.

Ukoliko dođe do kontakta sa kožom, kontaminiranu odeću i obuću skinuti. Delove koji su došli u dodir sa glicerinom, oprati sa puno sapuna i puno vode.

U slučaju gutanja, nikako nemojte izazivati povraćanje. Popijte veliku količinu tečnosti i potražite pomoć lekara.

Voditi računa o upotrebi lične zaštitne opreme i higijeni. Nemojte jesti, piti ili pušiti dok radite sa glicerinom.

SKLADIŠTENJE

Vreme skladištenja je neograničeno. Čuvati u zatvorenim orginalnim pakovanjima.

Preporučeni proizvodi