Glicerin | razna pakovanja povoljno | Industria.rs

Glicerin - etiketa;
Dostupno odmah Moguća isporuka
Šifra proizvoda
GL

Glicerin

Cena od 470,00 din. 391,67 din.
Za veće količine kontaktirajte nas na :
063 431 800
info@industria.rs
* U cenu je uračunat PDV
+ -
 • Kod nas možete kupiti glicerin po veoma povoljnim cenama u pakovanjima od 1 litar, 1x2 i 1x4 litra, 5 i 10 litara;
 • Odličan ovlaživač za kosu, pete, gume, kožu, ali i za prehrambenu industriju - E 422;
 • Naš glicerin je BILJNI glicerin - pogodan za vegane.

Primena glicerina

Prvo, da ne bude zabune: glicerin i glicerol su različita imena za iste predmete. Mogu se upotrebljavati u potpuno istim kontekstima, u pitanju su isti sinonimi. Glicerin se koristi u sledećim industrijama, a više o njemu možete čitati i na našem blogu:

Glicerin (glicerol) u farmaceutskoj industriji

Glicerin kao sastojak farmaceutskih proizvoda

S obzirom na to da zadržava vlagu i sprečava njeno isparavanje, glicerin veliku primenu ima kao sastavni deo krema i losiona za kožu. Ovde je pogodan zato što poseduje sposobnost da bude nosač za razne aktivne farmaceutske sastojke koji se ne rastvaraju u vodi, ali i zato što održava i kontroliše viskoznost i teksturu tečnih formulacija, te zato što je dobar kao nosilac aroma i mirisa, a ponekad i kao konzervans.

Koristi se i za proizvodnju različitih preparata za tretiranje rana i opekotina, kao što su, na primer, hidrogel gaze za opekotine.Takođe se koristi u proizvodnji sirupa za kašalj, pastama za zube, sredstvima za ispiranje usta, losionima za brijanje, proizvodima za negu kose, nekim lekovima, a čini i jedan od sastojaka čepića za bebe.

Direktna upotreba glicerina na (suvoj) koži

Vi možete koristiti glicerin kao sastojak kozmetičkih proizvoda, ali možete ga koristiti i kao proizvod koji ćete nanositi direktno na lice. Glicerin je namenjen suvoj, dehidriranoj i ispucaloj koži i veliki je njen prijatelj. Ono što glicerol u toj situaciji radi: prikuplja vlažnost iz okoline i dovodi je do vaše kože- Glicerin nikako ne smete koristiti bez vode jer vam može isušiti kožu - dakle, prvo ga obavezno rastvorite u vodi.

 Glicerin u glicerinskom sapunu      

Glicerin u glicerinskom sapunu je već čuven jer se koristi za osetljivu kožu sklonu iritacijama jer sprečava isušivanje kože i održava vlažnost.

Glicerin u medicini

Glicerin za tretiranje rana i opekotina: Kako ima antimikrobne i antiviralne osobine, glicerin se koristi za tretiranje rana i opekotina. 

Glicerin kao lubrikant medicinskih uređaja: ultrazvukova, katetera i sl.

Glicerin u mašinskoj industriji

Primena glicerina u termotehničkoj industriji

Predlažemo vam da pogledate naš video na Instagramu ako vam je to brže i zanimljivije, ali evo sadržaja ukratko: ako želite da uradite reparaciju pločastih izmenjivača toplote, a ne želite da kupite nove razmenjivače (kad propadne guma ili kupujete novi razmenjivač ili tražite način da sačuvate gumu), gumene zaptivače na njima možete omekšate tako što ćete upotrebiti glicerin - namažete glicerinom gumu i sačekate da deluje. Kako glicerin skuplja vlagu iz okoline, lako dolazi do omekšavanja. Tako ćete sačuvati još jedan izmenjivač umesto da kupite novi, a znate da se mi uvek maksimalno zalažemo za  očuvanje životne sredine i smanjenje otpada.

Primena glicerina u hidraulici

Glicerin se može koristiti kao osnova za hidrauličke tečnosti u hidrauličkim sistemima upravo zahvaljujući svojoj viskoznosti i svojoj niskoj temperaturnoj provodljivosti.

Glicerin kao mazivo

Kada je potrebno smanjiti trenje između površina koje se dodiruju, glicerin će vam ovde mnogo pomoći kao mazivo, ali treba obratiti pažnju na materijale i to da li 

Glicerin u hemijskoj industriji

Glicerin se koristi u proizvodnji antifriza, iako u ovom polju prednjači etilen glikol. Minimalna temperatura mržnjenja je −38 °C, što odgovara 70 % rastvoru glicerina u vodi.

Glicerin u automobilskoji industriji - glicerin za gume

Glicerin nije toksičan, i, i dalje je u širokoj upotrebi u automobilskoj industriji. Najviše se koristi za gume: za zaštitu od smrzavanja guma, proizvodnju gumenih i plastičnih delova, proizvodnju brava na motornim vozilima.

Glicerin u prehrambenoj industriji

Glicerin je označen E brojem 422, i to: 

  •  u proizvodnji guma za žvakanje kao zamena za šećer;
  •  u pekarskoj industriji;  
  •  u konditorskoj industriji, gde čokoladicama daje nežan i blag ukus;   
  •  u proizvodnji gaziranih, bezalkohonih i raznih grickalica, daje slatkoću i mekoću; 
  •  u proizvodnji testenina, gde smanjuje lepljiivost;
  •  u proizvodnji stočne hrane - radi lakšeg zadržavanja vlage;

Kućna upotreba glicerina i ,,uradi sam"recepti

U kućnoj upotrebi se glicerin često koristi za pripremu različitih preparata za negu lica i tela. Doprinosi glatkoći, olakšava razmazivanje preparata i pomaže održavanju vlažnosti. Više o tome čitajte na na našem blogu.

Pored toga, glicerin se koristi i kao sredstvo za čišćenje prašine, nameštaja od kože, protiv teških mrlja i kao sredstvo koje pojačava sjaj podova. 

S obzirom na to da je naš glicerin biljnog porekla i netoksičan, možete ga koristiti za preparate koje biste sami pripremali. O tome na našem blogu, nadamo se - uskoro, ali evo za početak jednog saveta: Umesto balzama za usne, probajte, makar uveče, nanositi glicerin. Vaše usne će vam biti zahvalne! 

Recept sa glicerinom da cveće bude sveže duže

Kako biste što duže zadržali svež izgled cveća - bilo da to radite kao dekorater prostora i slavlja ili samo želite da vam buket što duže traje, postoji jednostavni recept sa glicerinom koji će vam pomoći u tome:

Koraci:

1. Pomešajte rastvor dva dela ključale vode i jednog dela glicerina.

2. Isecite delove koje ne želite da zadržite, poput stabljiki i listova, na primer, i potopite one koje želite da zadržite u rastvor. 

3. Ostavite ih u ovom rastvoru 2 do 3 nedelje. Glicerin će na ovaj način zameniti vodu u cveću i pomoći će da se očuva njegov oblik i njegova boja. 

4. Posle ovog perioda polako izvadite cveće iz vode i osušite ga nežno paprinim ubrusom. Trebalo bi da je ono gipko i savitljivo, prirodnog izgleda i osećaja. 

Glicerin kao sastojak tečnosti za elektronske cigarete

Na našim društvenim mrežama možete pronaći ilustrovana objašnjenja o tome koje hemikalije vam trebaju za punjenje elektronskih cigareta: Facebook i Instagram

Postupak koji se preporučuje jeste postupak u kome se prvo izmešaju dve osnovne hemikalije: propilen glikol i glicerin. Ove hemikalije možete izmešati u srazmeri pola-pola, a možete staviti više glicerina, za boli ,,vape" efekat ili više propilen glikola, za bolji osećaj u grlu. Zatim je potrebno da odaberete aromu u intenzitetu koji vam je prihvatljiv, a na kraju i koncentraciju nikotina koju ćete želeti da konzumirate, s tim da je to zaista opciono.

Specifikacija i osobine glicerina

Šta je glicerin?

Glicerin ili glicerol je viskozna, netoksična i nezapaljiva tečnost bez boje i mirisa slatkastog ukusa.

Glicerin, specifikacija

Hemijska formula:

C3H8O3

Izgled:

Glicerin ili glicerol je viskozna, netoksična i nezapaljiva tečnost bez boje i mirisa slatkastog ukusa;

Sistemski naziv:

 

YUPAC naziv:

propan-1,2,3-triol;

Drugi nazivi:

glicerol, 1,2,3-trihidroksipropan;

Molekulska masa:

92,09 g/mol;

Tačka topljenja:

17.8 °C;

Tačka ključanja:

290 °C;

Tačka mržnjenja:

 

CAS broj:

56-81-5

EC broj:

200-289-5

Relativna gustina:

1,26 g/cm³;

pH vrednost:

 

Rastvorljivost:

Meša se sa vodom, acetonom, etanolom, etil etrom, a nerastvoran je u petrol etru, hloroformu, karbon disulfidu, karbon tetrahloridu i benzenu. Rastvor glicerola u vodi, propilen glikolu i etanolu je stabilan, ali rastvor može da kristališe ukoliko se čuva na temperaturi nižoj od 20 °C (kristali se tope na temperaturama višim od 20 °C).

Viskozitet:

1.412 Pa·s;
MDL broj:
MFCD00004722

Prednosti glicerina

Prednosti glicerina se mogu svesti na nekoliko osobina: glicerin nema visoku cenu, ima odlične sposobnosti u podmazivanju i fantastično prikuplja vlagu iz okoline, pa tako funkicioniše kao humektant.

 

Bezbednost u rukovanju glicerinom

MSDS, glicerin

Glicerin je netoksična hemikalija, pa čak i veoma velika oralna doza ili akutno izlaganje mogu da se tolerišu.

Ukoliko dođe u kontakt sa očima, potrebno je isprati oči velikom količinom vode. Ukoliko se simptomi zadrže, potražiti pomoć lekara.

Ukoliko dođe do udisanja, povređenog izneti na svež vazduh, a usta i nos isprati vodom.

Ukoliko dođe do kontakta sa kožom, kontaminiranu odeću i obuću skinuti. Delove koji su došli u dodir sa glicerinom, oprati sa puno sapuna i puno vode.

U slučaju gutanja, nikako nemojte izazivati povraćanje. Popijte veliku količinu tečnosti i potražite pomoć lekara.

Voditi računa o upotrebi lične zaštitne opreme i higijeni. Nemojte jesti, piti ili pušiti dok radite sa glicerinom.

SKLADIŠTENJE

Vreme skladištenja je neograničeno. Čuvati u zatvorenim orginalnim pakovanjima.

Preporučeni proizvodi