Parafinsko ulje

Parafinsko ulje
Dostupno odmah Moguća isporuka
Šifra proizvoda
PU

Parafinsko ulje

Cena od 440,00 din. 366,67 din.
* U cenu je uračunat PDV
+ -

Parafinsko ulje, poznato kao paraffinum liquidum, tečnost je bez mirisa i ukusa, a svoju vrlo široku primenu ima u medicinskoj i farmaceutskoj industriji zbog svog laksativnog dejstva bez zadržavanja u organizmu. Sprečava oksidaciju vina.

Izgled i miris:

Parafinsko ulje je tečnost bez boje i mirisa, smesa zasićenih ugljovodonika.

Drugi nazivi:

Tečni parafin, paraffinum liquidum

Rastvorljivost:

nerastvorljivo u vodi

Tačka ključanja:

150 °C

Tačka topljenja/smrzavanja:

150 °C

Viskozitet:

11 - 26 cSt na 40°C

 

 

Parafinsko ulje nudimo u dve varijante:

  1. Parafinsko ulje - lako (kinematički viskozitet od 14,5-16.5 cSt)
  2. Parafinsko ulje - teško (kinematički viskozitet 61,4-74,8 cSt)

Specifikacije proizvoda možete pogledati ovde:

Parafinsko ulje teško, specifikacija

Parafinsko ulje lako, specifikacija

 

 

 

Parafinsko ulje je još jedan od naših proizvoda sa jako širokom primenom. Evo nekih koje smo smatrali najvažnijim:

  • U kozmetici ima posebno široku primenu jer je vrlo efikasno sredstvo u borbi protiv suve kože tako što je hidrira stvaranjem filma na koži koji zadržava vlagu. Pomaže kod uklanjanja mrtvih ćelija sa kože i tako je podmlađuje. Često ga vidimo kao sastojak hidratantnih ulja, krema za negu kože i voska za depilaciju. Pomaže i kod nege suve i oštećene kose, kao i kod ispucalih krajeva kose. Sjajan je izbor kao sredstvo za skidanje šminke.

 

  • U medicini se koristi kao sredstvo protiv zatvora, te i sredstvo koje pomaže da se uvo otčepi od nakupljenog cerumena.

 

  • Parafinsko ulje se koristi u mnogim industrijama kao sredstvo za podmazivanje - za podmazivanje šivaćih mašina i drugih mašina u tekstilnoj industriji, u papirnoj industriji, u prehrambenoj industriji kao sredstvo kojim se premazuju plehovi ili kao sredstvo kojim se podmazuju konzerve prilikom konzerviranja hrane.

 

  • U hemijskoj industriji suzbija visokoreaktivne hemikalije kao što su hlor, sumpor-dioksid, metalni hidridi, katalizatori itd.

 

  • U poljoprivrednoj industriji se koristi kao sredstvo za proizvodnju insekticida.

 

  • Proizvodnja plastike.

 

  • U vinarstvu parafinsko ulje služi za sprečavanje oksidacije vina. S obzirom na svojstvo parafinskog ulja da pliva na površini, dovoljno je da nalijemo poluprazno bure parafinskim uljem i tako sprečimo da vino dođe u kontakt sa vazduhom.

Vodite računa o upotrebi lične zaštitne opreme i o higijeni. Nemojte jesti, piti ili pušiti dok radite sa parafinskim uljem.

 

 

MSDS,parafinsko ulje

 

 

Vreme skladištenja je neograničeno. Čuvati u zatvorenim orginalnim pakovanjima.

Preporučeni proizvodi