Silikonski sprej | Industria.rs | domaći proizvođač

Silikonski sprej Silicone spray
Dostupno odmah Lično preuzimanje
Šifra proizvoda
SS

Silikonski sprej Silicone spray

Cena od 540,00 din. 450,00 din.
Za veće količine kontaktirajte nas na :
063 431 800
info@industria.rs
* U cenu je uračunat PDV
+ -

Visokokvalitetno silikonsko ulje u spreju 300 ml

TDS, Silikonski sprej

UPOTREBA SILIKONSKOG SPREJA - Silicone spray

Silikonski sprej - Silicone Spray - je univerzalni silikonski sprej bez boje i mirisa koji pri upotrebi ne ostavlja tragove. Idealan je za podmazivanje, održavanje automobila, zaštitu elektronike, održavanje alata, održavanje sportske opreme, zaštitu od smrzavanja. 

Silikonski sprej kao višenamensko sredstvo za upotrebu u kući

O tome koliko je silikosnki sprej višenamenski i u samoj kućnoj upotrebi, možete čitati na našem postu: Razlozi da uvek imate silikonski sprej kod kuće.

Način upotrebe silikonskog spreja:

Pre upotrebe bocu protresti i potom poprskati površinu sa rastojanja od oko 30 cm. Nakon toga istrljati čistom krpom.

Silikonski sprej kao podmazivač: brava, kliznih vrata, prozora, PVC stolarij, gume, lanaca, šarki, kedera, felni, pokretnih mehanizama

Možemo upotrebiti silikonski sprej za podmazivanje pokretnih delova mehanizama, kao što su trake, brave, klizna vrata, klizni mehanizmi, PVC i prozori generalno, šarke, za kedere, za gume, za podmazivanje lanaca, za generalno podmazivanje PVC stolarije. 

S obzirom na to da je silikonski sprej kompatibilan sa velikim brojem materijala, a a da je aktivna materija naše silikonsko ulje, preporučujemo ga doslovno svakoj kući - kad nešto zaškripi!

Silikonski sprej kao podmazivač traka za trčanje - detaljno uputstvo kako naneti silikonski sprej na traku za trčanje

Silikonski sprej se u oblasti podmazivanja traka za trčanje pokazao kao nenadmašiv. A sada, za vas, i ceo postupak - kako treba podmazati traku za trčanje:

  1. Pre nego što počnete sa procesom, isključite traku za trčanje iz struje. 

  2. Traku dobro očistite od prašine, prljavštine i ostataka.
  3. Odredite mesto na traci koje je potrebno podmazati - pročitajte uputstvo za svoju traku posebno jer se kod nekih traka taj deo nalazi na donjoj strani trake.
  4. A sada ono najvažnije: naprskajte Industria.rs silikonskim sprejom svoju traku (na onaj deo trake po uputstvu predviđenom za to) u tankom sloju - da ne bi došlo do klizanja. Naš proizvod je visokokvalitetan i nema potrebe preterivati sa količinom. 
  5. Pustite traku da se pokrene na nekoliko minuta na niskoj brzini i tako omogućite ravnomerno raspoređivanje spreja.
  6. Ovo je bonus korak: Ukoliko je potrebno, dodatno proverite kako je traka podešena i zategnuta da biste izbegli eventualne povrede.

Silikonski sprej kao sredstvo za odvajanje

S obzirom na to da je glavna aktivna komponenta ovog spreja visokokvlaitetno silikonsko ulje, preneće na sebe i fantastična svojstva u odvajanju proizvoda od kalupa koji ga je držao. 

Odvajanje od kalupa pomoću siikona je moguće zato što silikonski sprej stvara tanki sloj silikonskog polimera na površini materijala koji se kalupira i tako smanjuje trenje između materijala koji se kalupira i kalupa. 

Silikonski sprej je pogodan za temperature od -50 do 200°C

Silikonski sprej je izdržljiv u velikom opsegu temperatura. Ova karakteristika ga zaista čini autentičnim u sektoru najrazličitijih sprejeva. 

Silikonski sprej je termički stabilan - neće promeniti svojstva ako se izlaže i jako visokim temperaturama. 

Silikonski sprej u elektrotehnici i elektronici 

Generalno možemo koristiti silikonski sprej kada želimo da zaštitimo elektroniku od korozije i vlage. To važi za delove elektronike, kao što možemo da vidimo u tabeli:

Električni kontakti

Štiti od korozije konektore, prekidače, utičnice i druge električne delove;

Baterijski spojevi

I spojeve baterije će silikonski sprej zaštititi od korozije i tako pobljšati njihovu dugovečnost;

Električni motori

Koristi se silikonski sprej za podmazivanje ležajeva i drugih delova električnih motora u cilju smanjenja trenja;

Elektronske ploče

Takođe za zaštitu od vlage i korozije; 

Prekidači i potenciometri

Silikonski sprej služi za održavanje prekidača i potenciometra;

Audio i video konektori

Poboljšaće vam kvalitet signala silikonski sprej ako ih redovno održavate ovime; 

Električni alati

Ovde savetujemo silikonski sprej za podmazivanje i zaštitu pokretnih delova kao što su bušilice, brusilice i sl. 

Antene

Kada primenjujete silikonski sprej na antenama, verujemo da ćete imati bolju provodljivost, ali da će vas takođe štititi od vremenskih uticaja;

Kablovi i konektori

Produžićete trajnost kablova i konektora ako ih silikonskim sprejom zaštitite od vlage; 

Plastični i gumeni delovi

Ovi delovi će manje pucati ako ih zaštitite silikonskim sprejom;

 

 

 

 

 

Specifikacija i osobine silikonskog spreja

Sastav silikonskog spreja: silikonsko ulje Industria.rs i potisni gas;

Ovde ćemo uglavnom govoriti o aktivnoj materiji našeg silikonskog spreja, a ne o kvalitetu silikonskog spreja kao takvog. Zašto? Zato što se naš sprej sastoji iz silikonskog ulja odličnog kvaliteta koje mi proizvodimo u odgovarajućim viskozitetima, a dodatni sastojak je jedino potisni gas.

Kvalitet silikonskog ulja je 99,5%.

Definicija silikonskog spreja:

Silikonski sprej - Silicone Spray - je univerzalni silikonski sprej bez boje i mirisa koji pri upotrebi ne ostavlja tragove. Idealan je za podmazivanje, održavanje automobila, zaštitu elektronike, održavanje alata, održavanje sportske opreme, zaštitu od smrzavanja. 

Hemijski naziv silikonskog spreja:

Polidimetilsiloksan (CAS:63148-62-9)

Izgled silokonskog spreja:

Silikonsko ulje Siloksan DM je tečnog agregatnog stanja, bez boje i mirisa. S obzirom na to da ga proizvodimo u različitim viskozitetima, činjenica je da njegov izgled po pitanju gustine može varirati u zavisnosti od viskoziteta. 

Fizičko-hemijske karakteristike silikonskog spreja:

Kinetičke viskoznosti: od 100 mm2/s do 60.000 mm2/s. Tačka mržnjenja: -50 °C Temperatra razlaganja: >250 °C Tačka ključanja: >300 °C Tačka paljenja: 450 °C. S obzirom na ovu osobinu, ova ulja mogu ispunjavati svoju namenu bez promene svojih svojstava u jako širokom opsegu temperatura. 

Stabinost i reaktivnost silikonskog spreja:

Siloksan DM je stabilno sredstvo bez poznatih opasnih reakcija. Nekompatabilno je sa jakim oksidacionim sredstvima i na temperaturi preko 150 °C oslobađa minimalne količine formaldehida. Silikonsko ulje je i poznato po svojoj niskoj reaktivnosti zato što se sastoji od siloksana, koji su hemijski inertni i ne reaguju sa većinom hemikalija i to ih čini posebnim u odnosu na druga ulja koja ne poseduju tu inertnost. 

Zbog činjenice da je silikonsko ulje otporno na oksidaciju, njegov vek trajanja se bitno produžava u odnosu na druga ulja. 

Bezbednost u upotrebi silikonskog spreja i skladištenje silikonskog spreja 

MSDS, Silikonski sprej

Uslovi skladištenja: Silikonski sprej je najbolje skladištiti na sobnoj temperaturi ili na temperaturama koje su hladnije od sobne - idealan je raspon od 15 do 25ºC. Poželjno je, za očuvanje najboljeg kvaliteta, izbegavati velike varijacije u temperaturama. Što se sunčeve svetlosti tiče, najbolje bi bilo da ne bude previše izloženo ni njoj, jer pretereno izlaganje UV zračenju može da doprinese degradaciji ulja. 

Upotreba: kad koristite silikonski sprej, nemojte jesti, piti ili pušiti. Kada se proizvod pravilno koristi, nisu potrebne posebne mere opreza.

Uticaj drugih materija: Čuvati silikonski sprej odvojeno od nekompatibilnih proizvoda.

 

Preporučeni proizvodi